Історія про те, як я опанувала яловичий бульйон

Post Reply
JennaKam

Колись я вважала, що зробити смачний бульйон дуже складно. Те, що виходило у мене як правило закінчувалися каламутну рідину з невиразним смаком, а яловичина нагадувало підошву. Тому я обмежувалася напівфабрикатами, хоча дуже хотіла про справжню наваристу, прозору та запашну юшку, яку можна було скуштувати в гарних закладах.

Прорив стався, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт masterdoma.vinnytsia.ua. Сайт просто кишів кулінарними ідеями! Вивчаючи різноманітні рецепти, я побачила той самий — «Яловичий бульйон з овочевими галушками». І хоч я відмовилася від експериментів із галушками, базова основа став для мене відкриттям.

Процес приготування виглядав так:

1. Керуючись інструкцією з [я придбала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на великому вогні. Обов'язково слід — видалити піну, що піднявся. Колись я нехтувала цією процедурою, і бульйон виходив каламутним.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Додала головку цибулі, корінь моркви, лавровий лист, перець горошком і трішки солі. Варилося це все протягом трьох годин, не знімаючи кришки.
4. Процідила готовий бульйон. Він виявився ідеально прозорим, з красивим бурштиновим відтінком і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.

З того часу я готую цей бульйон часто і залюбки. Він став основою для моїх улюблених супів, або ж самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. Щоразу, коли зачерпую ложку з готового бульйону, я згадую портал, завдяки якому я пізнала магію справжнього кухарського мистецтва.
Post Reply